Veelgestelde vragen

De Tarieven

Wat is een GMD?

Betaal ik meer voor een avondraadpleging?

Voor een raadpleging na 18u moeten wij 4 euro extra aanrekenen. Indien u een GMD hebt bij de praktijk, dan wordt die opleg volledig terugbetaald door uw mutualiteit.

Kan ik telefonisch een voorschrift vragen?

Tijdens uw raadpleging geven we voldoende voorschriften mee tot het volgend bezoek. Een telefonische vraag om voorschriften wordt zo overbodig.

Hoe laat ik een attest invullen?

Voor het invullen van attesten en formulieren is informatie en tijd nodig. Daarom moet je ook hiervoor op raadpleging komen.

Je arts mag enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid. Maak het de arts daarom niet moeilijk en vraag alleen wat redelijk, echt en verantwoord is. Attesten met terugwerkende kracht zijn verboden en dus onmogelijk.

Medische attesten van ziekte voor school of werk, kunnen enkel opgemaakt worden nadat de arts de ongeschiktheid heeft vastgesteld. Medische attesten kunnen niet gevraagd worden voor een ziekte die de arts niet heeft vastgesteld.

Doktersbriefjes voor school kunnen niet afgeleverd worden voor een ziekte die reeds genezen is.

Kan ik mijn kinderen bij de huisarts laten vaccineren? En hoe zit het met reisvaccins?

Indien je ervoor wil kiezen om je kind door de huisarts te laten vaccineren, is dit geen probleem. Deze vaccins zijn niet altijd op voorraad, gelieve op voorhand te verwittigen zodat wij deze ( gratis )vaccins kunnen bestellen bij de Vlaamse Gemeenschap. U betaalt enkel de raadpleging.

Reisvaccins dienen op voorschrift aangekocht te worden in de apotheek, nadien kunnen ze door de huisarts worden gezet. Enkele vaccins zoals het vaccin tegen Gele koorts, kunnen enkel in een erkend referentiecentrum gegeven worden.

Kan ik bij de huisarts terecht voor de behandeling van wratten?

Klassieke wratjes worden in onze praktijk behandeld met cryotherapie. Dit betekent het bevriezen van de wratjes.

Waterwratjes (mollusca contagiosa) worden indien wenselijk verwijderd met een curette.

Ga ik met een snijwonde naar spoed of naar de huisarts?

Neem bij een open wonde zo snel mogelijk contact op met uw huisarts. Die kan dan beslissen of het nodig is de wonde te hechten of te plakken. In sommige omstandigheden (grote drukte, het niet direct beschikbaar zijn van de arts, grotere wonden,…) zal verkozen worden om de wonde te laten verzorgen via de spoedopname.