Huishoudelijk reglement

Raadpleging op afspraak :

 1. Afspraak maken
  • bij voorkeur via online afspraaksysteem (de online agenda is enkel voor bestaande patiënten van de praktijk):
  • telefonisch : bij voorkeur tussen 8.15u en 11u ( secretariaat ) 09 330 05 67
 2. Meer en meer mensen boeken hun afspraak online. Maak 1 afspraak per persoon. Wanneer u met twee of meer personen langskomt, boekt u twee of meer raadplegingen. Indien u hier geen vrije afspraak meer vindt op een door u gewenst moment, kan u nog steeds telefonisch een afspraak maken met uw huisarts
 3. Voor het invullen en afleveren van attesten (werkonbekwaamheid, kinesitherapie, voorschriften, verwijsbrief specialist) vragen wij u op consultatie te komen. Deze kunnen niet telefonisch geregeld worden. We proberen voldoende voorschriften af te leveren tot een volgende afspraak nodig is.
 4. Voor het bespreken van laboresultaten en specialistische verslagen oa radiologie vragen wij u langs te komen. Zo kunnen wij meer tijd vrijmaken om u een duidelijke uitleg te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Telefonische vragen en/of adviezen worden liefst tot een strikt minimum beperkt. Denk eraan dat ook u tijdens een consultatie niet graag gestoord wordt door steeds binnenkomende telefoonoproepen.
 5. Probeer steeds op tijd te komen, om andere mensen niet te laten wachten. Indien u niet of niet tijdig op de consultatie kan zijn, gelieve dan te verwittigen. Op deze manier kunnen wij dan andere mensen verder helpen. Niet geannuleerde afspraken kunnen aangerekend worden.
 6. Breng steeds uw identiteitskaart ( eID )( kidsID) en een klevertje van de mutualiteit mee (voor labo, radiologie, allerhande attesten/aanvragen, …)
 7. Wenst u een afspraak voor een specifiek onderzoek (uitstrijkje, preoperatief onderzoek, verzekeringsonderzoek, uitgebreide vragenlijsten, electrocardiogram, …) gelieve 2 tijdstippen te voorzien.

Huisbezoeken

Huisbezoeken kunnen alleen telefonisch worden aangevraagd:

09 330 05 67. Huisbezoeken bij voorkeur aanvragen tussen 8u15 en 11u00. Huisbezoeken worden gereserveerd voor patiënten die omwille van gezondheidsproblemen niet zelf naar de praktijk kunnen komen. Wij willen u motiveren om zoveel mogelijk zelf langs te komen: de omstandigheden  voor onderzoek en behandeling zijn immers optimaal binnen de praktijkruimtes. Door een afspraak te maken bent u ook sneller aan de beurt en hoeft u niet meer thuis te zitten wachten. Voor huisbezoeken kan er geen tijdstip afgesproken worden.

Vermeld bij uw aanvraag steeds:

 • Naam en voornaam van de patiënt
 • Het volledige adres
 • De reden van uw aanvraag